Klimaat Ibiza.nl
informatie over het KLIMAAT in IBIZA

Klimaat Ibiza

Klimaat Ibiza  |  Klimaat Ibiza per maand   |  Temperatuur Ibiza  |  Weer Ibiza  |  Weersverwachting Ibiza  |  Beste reistijd Ibiza


 
BESTE REISTIJD IBIZA

Temperatuur Ibiza

In Ibiza is de temperatuur het gehele jaar door aangenaam. Ibiza kent zachte winters en warme zomers. De beste reistijd voor Ibiza hangt af van uw wensen.

Bekijk hier het weer op Ibiza >>

Bent u op zoek naar een zonvakantie, dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september geschikt. In de grafiek hieronder treft u de gemiddelde temperatuur op Ibiza aan per maand.

Gemiddelde temperatuur Ibiza

(gemiddelde temperatuur Ibiza)

In de maanden januari, februari en december ligt de gemiddelde temperatuur overdag rond de 15 graden. Dit is de gemiddelde temperatuur, dus is de temperatuur op sommige momenten hoger en op andere momenten lager. Vanaf maart gaat de temperatuur stijgen. Vanaf mei wordt het in Ibiza warm. Vanaf augustus / september gaat de temperatuur weer dalen. De beste reistijd om naar Ibiza te gaan hangt af van uw wensen, wilt u een actieve vakantie dan is het bijvoorbeeld aan te raden om niet in de meest warme maanden te gaan wanneer u de warmte niet kunt combineren met uw activiteiten.


Neerslag Ibiza

De meeste neerslag op Ibiza valt in de maanden januari, februari, maart, april, november en december. Het aantal dagen met neerslag of regen kunt u in de grafiek bekijken. In vergelijking tot Nederland kent Ibiza weinig dagen met regen. De zomers zijn op Ibiza relatief droog, in de maand juli is er gemiddeld slechts 1 dag waarop er neerslag valt. Uiteraard zijn dit gemiddelden, dus kan het verschillen.

Neerslag Ibiza
(Neerslag Ibiza)

Zeewatertemperatuur Ibiza oktober

Ongeveer gelijk met de temperatuur op Ibiza, stijgt en daalt ook de temperatuur van de zee op Ibiza. In de maanden januari, februari, maart en december ligt de temperatuur van het zeewater op ongeveer 15 graden gemiddeld. Vanaf april stijgt de temperatuur van de zee tot in augustus het hoogtepunt bereikt wordt. De temperatuur van het zeewater op Ibiza is dan ongeveer 25 graden.

Zeewatertemperatuur Ibiza
(zeewater temperatuur Ibiza)

 

Aantal zonuren Ibiza in oktober

Het aantal zonuren per dag verschilt op Ibiza. In de maanden januari, februari, maart, april, november en december schijnt de zon gemiddeld het minste op Ibiza in vergelijking tot de overige maanden van het jaar. In juli schijnt de zon overdag gemiddeld ongeveer 11 uur. Deze maand schijnt de zon het langst.

Zonuren Ibiza
(aantal zonuren Ibiza)

Wat is de beste reistijd voor Ibiza?

De beste reistijd om naar Ibiza te gaan is afhankelijk van uw wensen. Zoekt u een zonvakantie of strandvakantie, dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september het meest geschikt wanneer u wilt genieten van de hoogste temperaturen. De maanden april, mei en oktober zijn koeler en dus meer geschikt voor een actievere vakantie. Toch kan het in deze maanden nog heerlijk zijn en dus ook geschikt voor een zonvakantie of strandvakantie. De overige maanden zijn minder warm, maar ten opzichte van Nederland juist zeer aangenaam.

Bekijk hier het weer op Ibiza >>
 

 

Kaart Ibiza
Kaart van Ibiza

Temperatuur Ibiza
Temperatuur Ibiza

Zonuren Ibiza
Aantal zonuren Ibiza

Neerslag en regen Ibiza
Dagen neerslag Ibiza

Zeewatertemperatuur Ibiza
Zeewatertemperatuur Ibiza


 

2013 KlimaatIbiza.nl   |   home  |  contact  |  disclaimer